jump to navigation

Rușine, Lucia Hossu-Longin!!!! 09/08/2014

Posted by dianablogureanu in Uncategorized.
trackback

În mod normal ar fi trebuit să mă adresez cu doamnă. Dar aș fi greșit dramatic, nu puteți fi o doamnă. Tovarășă este, iar, un termen care nu vi se potrivește, nu sunteți nici măcar comunistă, în accepțiunea idealistă a termenului. În cloaca în care singură v-ați băgat, doar simplul nume rămâne unică formă de adresare.

            Să îți fie rușine pentru reacția pe care ați avut-o față de arestarea lui Dan Voiculescu. Dacă restul personajelor pot primi clemență din diferite motive: glorie, nevoie de bani, apartenența la un anume grup, interese politice, oportunism, motive perfect omenești, pentru că nu trăim într-o lume de sfinți, în cazul tău nu există nici un fel de justificare. Prin realizarea ”Memorialului durerii” știi foarte bine ce reprezintă Dan Voiculescu. I-ai prezentat profilul uman în toate ipostazele posibile, de la șefii Securității bolșevice până la torționarul de jos, de tipul lui Alexandru Vișinescu. Știi foarte bine ce au făcut astfel de oameni acestei țări. Au distrus tot ceea ce putea fi benefic României, au măcinat tot ceea ce ține de binele unui popor. Au întârziat țara asta cu încă o sută de ani.

            Știi foarte bine că Dan Voiculescu și ai lui nu au dorit niciodată vreun bine pentru cineva. Nu au dorit decât să aibă putere și bani, toate dobândite cu o ură teribilă. Istoria începe din anii 48, când au fost selectați oameni de o răutate care nu poate fi descrisă, fără conștiință, capabili de a distruge milioane de oameni, țări, istorii, culturi, pentru setea lor de putere. Tu știi foarte bine ce este, de fapt, Dan Voiculescu.

            Cât de mult îți dorești tu însăți puterea? Cât de lipsită de orice urmă de înțelepciune poți fi, ca să nu înțelegi că pentru oricine vin momente de glorie și de decădere? Cât de mult poți fi smintită încât să arunci la gunoi ceea ce te lăsa să rămâi în istoria mass mediei cu singura emisiune care a prezentat adevărul crud a unei perioade a acestei țări, perioadă care simbolizează tot ceea ce poate fi mai mârșav în firea umană.

Dacă ai fi fost mai tânără ar fi existat o explicație. Ai fost un rechin care dorește să-și croiască drum, să devină cineva. Dar tu erai cineva. Și nu poți fi suspectată de prostie, doar de răutate, o înfiorătoare răutate, pentru că tu știi.

Știi foarte bine că Antena 3 nu practică jurnalism, ci propagandă de tip comunist și fascist. Că însămânțează răutate, violență, pentru ca oamenii să nu mai realizeze că le este foame, că sunt bolnavi, batjocoriți. Tu știi foarte bine de unde se cunosc tacticele, la ce au dus ele în istoria omenirii. Tu ai făcut emisiuni despre ceea ce este Antena 3. Ai făcut parte dintr-o televiziune de propagandă, înainte de 89.

În numai într-o seară ai pierdut  imaginea teribilă pe care ai reușit să ți-o formezi. Te-ai transformat singură în nimic. Te întreb care este prețul? Ai primit suficienți bani încât să asiguri traiul familiei tale pe o perioadă rezonabilă de timp?

Dacă ai crezut că-ți asiguri glorie în media, te-ai înșelat. De data aceasta te-ai situat sub vremi. România are o evoluție firească. Nu poate fi oprită. La fel cum nu poți porunci pomului să nu mai crească. Nu poți decât să-l tai. Numai că țară nu este un pom, și cei cu care te-ai asociat nu au puterea de decizie. România nu este singură pe mapamond, lîngă ea sunt alții mai puternici decât securiștii de tip bolșevic pe care, de fapt, îi aperi. Nu mai suntem arvuniți Rusiei sovietice, nu mai suntem în anii 50 ai secolului trecut. Atât de tare te-a imbecilizat ura, dorința de primadonă? Înțelege, nu te poți pune deasupra firii umane, deasupra unei evoluții.

De ce îți bați joc de oamenii care nu au decât vina să nu aibă un coeficient cât de cât ridicat de inteligență, să fie distruși în ceea ce privește demnitatea lor. Mai vrei să vezi sânge?

Să-ți fie rușine pentru că tu nu te afli în situația de ”totul sau nimic”. Erai ceva, însemnai ceva. ”Memorialul durerii” va rămâne, despre tine se va ști, în cel mai bun caz, că te-ai țăcănit la bătrânețe.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu