jump to navigation

About

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.

Comentarii»

1. Sorin - 09/08/2014

Cine practica jurnalism asa cum trevuie in Romania. B1, EVZ, Realitate. Sa scrii un articol despre atitudinea unui om in situatia stiuta, ca om e si dna Longin, e un semn de prostie…

dianablogureanu - 09/08/2014

Nu este un articol. O figura publica care ataca un subiect atat de important cum este cel al detentiei politice, a epurarilor politice din anii 50, al propagandei de sorginte sovietica impune un standard, devine formator de opinie. O fi om, nu zic nu.Dar a prolifera ceea ce ai infierat, ai demonstrat, ai arat celor care nu au fost informari despre, poate, cea mai neagra perioada a istoriei Romaniei este grav.
Nici nu as avea pretentia sa inteleaga ceea ce am scris. Un oportunist nu poate intelege dincolo de propriile sale interese. Ideea sa inteleaga altii. Ca una este ”Memorialul durerii” si alta realizatoarea.
Si jurnalist este acela care practica jurnalismul. Propaganda nu este jurnalism. Libertatea de opinie nu inseamna insulta, mojicie.

Gabriel Ferugean - 11/08/2014

Opinia cuiva poate fi criticata si merita intotdeauna criticata cind are carente de argumentare. A-l apara e voiculescu este o misiune imposibila, indiferent cite memoriale ai realizat.
Dar virulenta limbajului se indeparteaza de tonul critic al unui intelectual care ataca opinii si se apropie mai mult de stilistica promovata tocmai de ciracii televiziunii de casa a securistului mai sus amintit.
Ce trebuie sa inteleaga altii de aici: ca indiferent de care parte te plasezi, nu vei scapa de invective? Ca intotdeauna cealalta parte te va crede smintit, tacanit si te va asocia cu rautatea, violenta, batjocura, etc?
Grele cuvinte aruncate unui om, urit atac la adresa omului si nu ideilor sale. Paradoxal, de la cineva care crede ca libertatea de opinie nu inseamna insulta, mojicie. Dar asta, probabil, se aplica doar celor ce scriu articole, nu si bloguri.
Pacat!

dianablogureanu - 11/08/2014

Atentie. In acest caz nu este vorba de libertatea de expresie. Nu exista o libertate deplina in nimic. Daca ar exista ne-am ucide unii pe altii. Intrebarea mea este ce cunostinte aveti despre propaganda bolsevica? Ce stiti despre securistii asociati Moscovei? Cate parti din „Memorialul durerii” ati urmarit?
Nu cuvintele mele sunt grele. Mi-as fi dorit enorm ca Lucia Hossu-Longhin sa ramana o doamna, sa treca peste propriile sale interse, mult prea marunte fata de anvergura situatiei. Cand stii ca ceea ce aperi reprezinta un groaznic moment al Romaniei, un moment care si acum se manifesta, nu poti fi decat nebun sau foarte rau.
As dori sa va intreb cum considerati libertatea de opinie in cazul sectelor a caror adepti s-ai sinucis in final? Liderii au avut libertatea de opinie.
Si inca ceva, nu am cerut, nu am instigat ca Lucia Hossu-Longhin sa fie intersiza, condamnata, pusa la zidul infamiei. Intr-o societate divizata in doua exista persoane care nu se situeaza de partea uneia. Mai exista si echilibrul, aparatorul victimelor colaterale.
Cititi cu atentie, nu a fost atac la persoana. Este o mare diferenta intre a spune unui om „vezi ca o sa ajungi ca un om de nimic” si „bai ordinarule, ticalosule”. Si intelectualismul nu exclude limbajul dur, doar pe cel vulgar si pe cel ce reprezinta instigare la fapte reprobabile. Din pacate, pentru ceea ce inseamna bolsevism, propaganda de tipul amintit, nu se regaseste in alt limbaj, poate intr-unul mai flexibil, bogat, dar cu acelasi fond. Intentia mea nu a fost sa ma adresez intelectualilor de buna-intentie. Doar m-am acordat la lumea lor, am cautat un limbaj, oarecum, comun.


Lasă un comentariu