jump to navigation

Cine își bate joc de copii? 31/05/2013

Posted by dianablogureanu in Uncategorized.
trackback

Circul Acquatico Bellucci a depășit limita unui marketing profitabil. Mai nou distribuie bilete gratuite pentru copii în școli. Minunată idee s-ar putea spune la prima vedere. Numai că nu este chiar așa. Fiecare copil trebuie să intre la spectacol cu un adult. Bineînțeles adultul trebuie să plătească între 35 și 50 de lei. Nu este o sumă mică pentru o familie cu venituri reduse, care trăiește, de regulă cu 750 de lei pe lună.

Acest circ susține în ultima perioadă spectacole în Moldova. Această zonă a țării este săracă. De cele mai multe ori, mai ales în orașele care nu sunt reședință de județ, o familie trăiește cu veniturile obținute numai de către unul dintre părinți. Ceea ce face acest Circ Acquatico Bellucci este un act de cruzime. O grămadă de copii vor sta cu biletele acasă plângând că nu pot merge la circ. Ce să facă o familie cu 2, 3 copii, pe care dintre copii să-i lase la circ? Sau cum să-i explici unui copil de 7-10 ani că, deși are bilet, nu poate merge la circ? Și mai ales ce să mai înțeleagă un copil din lumea asta? Una este să vezi într-un magazin o jucărie și să ți se spună cu nu sunt bani pentru ea, alta este să este să ți se dea un bilet de intrare la ceva ce ți se prezintă a fi minunat, o lume a poveștilor, dar totuși să nu poți merge.

Ce fel de țară este asta? Deja statul nu face mare lucru pentru ca acei copii, care au avut ghinionul să se nască în familii cu părinți săraci, să aibă ce mânca. De ce, la ora actuală, nu sunt sute de plângeri la primăriile care au acordat aprobări pentru acest circ? De ce am ajuns să ne chinuim și să ne umilim copiii?

Circul Acquatico Bellucci se află la ora actuală la Tîrgu Neamț. Și face un astfel de ”cadou” celor mici exact de Ziua Copilului.

Comentarii»

1. gelu odagiu - 31/05/2013

„Cine isi bate joc de copii?”…Cum cine?

Noi toti, pentru ca ne-am obisnuit sa nu avem reactii la asemenea aplicari ale „liberalismului” romanesc. Privim la tembelizor circul permanent al politicienilor si politrucilor in timp ce se aplica pe noi, in cea mai mare liniste, ideile lor cretine, care duc incet dar sigur spre marea lor imbogatire.

julieta - 31/05/2013

Vai domnu’ Gelu ce bine le zicearăţi, şi donşoara frilansăr, la fel. Fir-ar ai dracu de hoţi nesîmţîţi, ăia din guvern că-i lasă pe ăştia de la Bellucci să să îmbogăţească!

dianablogureanu - 31/05/2013

Din pacate ai raspuns singura la intrebarea „cum se poate asa ceva”. Nimeni nu a spus ceva despre imbogatirea circului.Este vorba despre o procedura ilegala, inadmisibila intr-un stat civilizat. Circul acela primeste niste aprobari. A distribuit niste bilete in scoli, nimeni nu s-a sesizat. Si, apropo, ai cumva imaginatie cam cum arata un copil privat in fiecare zi de cate ceva? Ai idee cum este sa afle ca fost mintit. Ai idee cum se descurca parintii saraci cu asa ceva?
Sa nu te intrebi daca te va fura cineva pe strada, daca vei fi injurata, batuta? Ce crezi ca vor deveni acesti copii?
Cat despre Guvern sau politic am o singura intrebare: cine face legile si administreaza tara?

gelu odagiu - 31/05/2013

Julieta, nu cred ca intelegi. Nu de imbogatirea bietilor circari spun eu ci a leprelor de politicieni, care nu stiu si nici nu vor sa faca nimic pentru ca acesti circari de la Bellucci sa nu fie nevoiti sa-si castige existenta prin instigarea copiilor impotriva parintilor


Lasă un comentariu